dinsdag 28 april 2015

Jassenparade (I)

Stilaan verdwijnt de wintergarderobe naar de bovenste plank en mag het weer wat luchtiger. Tijd om nog wat blogachterstand in te halen. Nu ik het eindelijk niet meer heb uitgesteld om het winters goed te fotograferen.

Een jas maken leek mij altijd zo'n gedoe en veel te moeilijk. Maar deze winter heb ik mijn angst overwonnen en dat zelfs in drievoud! Hoera!

Het begon met een uitstapje naar The Fabric Sales in Rotselaar. Daar lagen superdegelijke stofjes die zich in mijn hoofd onmiddellijk vertaalden naar lekker warme winterjassen. Zou ik het durven? Met een al even superdegelijke kortingsbon in de hand durfde ik wel een voorraad in te slaan :)

Met het idee van de bolle buik waar ik de winter mee door moest. Werden er modellen gezocht en gevonden met extra buikruimte.

1° De Chloë jas van LMV

Werd deze winter reeds uitgebreid geshowd in blogland. Ik ben nog steeds niet helemaal overtuigd van het concept van een oversized jas, maar voor zwangere vrouwen is het op zijn minst wel handig gebleken. Ik maakte hem aanvankelijk zonder voering omdat het moest vooruit gaan. Naderhand werd er een lap gewatteerde voering gekocht -ik ontdekte deze winter namelijk het bestaan daarvan:)- maar die is nog steeds niet tot in de jas geraakt. Het is dan ook niet echt zo verschrikkelijk koud geweest deze winter, of ik moet het gemist hebben. Misschien iets voor volgende winter?!

Chloë jas: patroon: LMV; stof: The Fabric Sales; drukknopen: Veritas

En neen, ik heb op dit moment geen zin meer om een winterjas te showen + Na een hele winter rond het ventje zijn kop zagen wanneer hij mij in de jas zou fotograferen (wat dus niet gebeurd is) ben ik er mij van bewust dat ik in mijn eentje voor het nodige fotomateriaal moet zorgen ;)

2° Cosy Cape

Heerlijk! Deze cape heb ik heel veel gedragen. Ideaal om de bolle buik te verstoppen -niet dat dat nodig was- én warm te houden. Het patroon is van Lady September en kocht ik op The Fabric Sales. Als er iemand meer info heeft over Lady September, let me know! Ik wil wel meer patroontjes van haar zien. Ik heb al een paar keer het internet afgespeurd zonder resultaat :(

Bij nader inzien had ik mij aan het plan moeten houden om de small te maken, ook al had ik extra ruimte nodig. Want ik heb de rug moeten voorzien van een grote plooi om de boel smaller te maken. Wat niet zo mooi is op de kraag, maar wel de enige oplossing bleek te zijn :( De plooi vind ik op de rug gelukkig dan weer wel charmant :)

Mijn tips om te onthouden: 
1) Ook al ben je zwanger, blijf bij de maat die je gewoonlijk zou maken. 
2) En specifiek voor dit patroon zou ik de armsgaten in het vervolg proberen aan te duiden en te knippen bij een eerste pasbeurt en de mouwen er inspelden bij een volgende pasbeurt, als je de cape aan je lijf hebt.

Cosy Cape: patroon: Lady September (The Fabric Sales); stof: The Fabric Sales; Knopen: Blender Vintage Shop

De derde jas maakte ik voor mijn zoon. Daarover volgende keer meer...

1 opmerking:

  1. Dat zijn twee topstukken!
    Onze favoriet is alvast de cape :)

    Creatieve groetjes,
    Het hele Veritas-team

    BeantwoordenVerwijderen