dinsdag 21 april 2015

Duizend stukjes boekentas

"Duizend stukjes?" Hoor ik u denken: "Dat patroon ziet er toch niet zo ingewikkeld uit?"
Inderdaad het lag niet aan het patroon, maar wel aan de duizend stukjes van mijn tijd die in dit boekentasje kropen...

De ingrediënten werden reeds gekocht toen ik nog met bolle buik rondliep. Het zou het laatste projectje worden voor de nieuwe baby kwam en dus ook voor onze grote broer naar school zou gaan. Maar net voor ik de schaar wilde zetten in de gekozen stofjes besliste kleine zus daar anders over. Zo gebeurde het dat alle stukjes boekentas in een tas belandden en grote broer met zijn rugzakje gekregen in de bib naar school vertrok na de krokusvakantie.

Tussen krokus- en paasvakantie denk ik dat ik welgeteld één rustige avond heb gekend, met papa naar de voetbal, broer k.o. van de schoolweek en dus in bed en zus die voor een lekker lang avonddutje koos in plaats van het gebruikelijke 'na zeven uur laat ik mij horen en wil ik drinken tot middernacht'. Toen werd de stof geknipt, hoera! Zo memorabel dat ik het mij nog herinner.

En toen kwam het goede voornemen dat de boekentas nu echt wel klaar moest staan na de paasvakantie. Het 'gratis' rugzakje kreeg al wat sleet en een deadline van tijd tot tijd kan geen kwaad. Maar na elk lapje stof dat gespeld werd en na elk naadje dat gestikt werd, werd mama weggelokt van haar naaitafel. Door broer die sneller dan gepland een einde maakte aan zijn dutje, zus die een propere luier nodig had of hongerig was of huilerig of... elke mama kent dat wel zeker...

Maar, de boekentas kon op tijd worden afgewerkt en na de paasvakantie kan u dus een fiere mama en peuterzoon aan de schoolpoort vinden, met de nieuwe boekentas.


Patroon: Vlaanderen naait! (met eigen aanpassingen)
Stof: grijze wolvilt uit de voorraad van meter Ilse en autootjes van Stenzo (stoffenspektakel)
Fournituren: de Naaiboetiek (Haacht), Stitch & Co (Mechelen) en stoffenspektakel
De stof werd behandeld met HG waterdicht voor textiel (dat leek mij wel handig voor de boekentas van een peuter)

2 opmerkingen:

  1. Leuk :-), moet niet gemakkelijk zijn met zo'n twee kids!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De paasvakantie was een hele uitdaging, maar ik geniet ook wel heel erg van het mama-zijn :-)

      Verwijderen