vrijdag 13 maart 2015

En toen waren er suikerbonen... voor ons zusje

Ai, ai, ai, lang geen berichten meer gepost op de blog, deels te verklaren door wat u hieronder leest. Maar verder ga ik geen pagina's vullen met het zoeken naar excuses waarom er niet eerder gepost werd. Ik ga er gewoon weer invliegen...

Op 17 februari werd ons zusje geboren!
Deze keer ben ik er wel in geslaagd om de zakjes met suikerbonen zelf te vullen en dat voor het kind ter wereld kwam (nvdr: mijn zoontje werd vier weken te vroeg geboren en toen zijn de schoonzussen moeten inspringen om de zakjes te vullen toen het kind er al was, zie eerder bericht).

Eerst waren er de wijnkistjes, waar ik zo ongeveer een jaar geleden aan begon omdat ik een sleutelkastje wilde in onze hal. De kistjes zijn niet aan de muur geraakt voor onze verbouwingen startten en bleven achter onder het stof van uitgebroken muren, vloeren, ramen en plafonds. Toen we half december terug verhuisden naar onze vernieuwde stek, kwam ik de kistjes weer tegen. Ondertussen met een bolle buik, ging er een lichtje branden. Dit zou de display worden voor de suikerbonen...

Alle eer aan Justine van Studio Blanche die aan de hand van een foto van de kistjes een prachtig geboortekaartje ontwierp. Helemaal mijn ding! En zo ging de bal aan het rollen...

Het stofje dat eerder werd meegegraaid op het stoffenspektakel werd overboord gegooid omdat het niet goed genoeg paste in het plaatje (oranje-bruin-geel). En er werden webshops afgeschuimd om het ideale stofje te vinden, dat ik uiteindelijk vond bij Stoffenmie. Hoera voor mij, want dat was dan nog tijdens de solden. En geloof het of niet, de eerste keer dat ik online stofjes heb gekocht.

Ik nam het beste uit de handleidingen van Pieke Wieke en Minnie Mie en maakte de zakjes op zo'n manier dat het mij het minste werk leek, met het mooiste resultaat. Mijn tips en tricks:
1) De zakjes werden niet gevoerd, maar wel omgezoomd tot onder de strik. Ik knipte eerst lange stroken met een hoogte gelijk aan de gewenste hoogte van het zakje (+ zoomwaarde) en stikte de zoom in deze stroken, die ik pas daarna verknipte tot individuele zakjes.
2) Het lint voor de strik werd dubbelgevouwen tussen de zijnaad gespeld zodat deze in één keer vastzat bij het stikken/overlocken van de zijnaad.
3) De zijnaad (en ook de bodem) van de zakjes werden in  één keer gestikt en afgewerkt met de overlock. Hiervoor liet ik alle zakjes na elkaar door de overlock gaan (waardoor je een soort vlaggenlijn bekomt) en knipte ze daarna los van elkaar. Alle zakjes gaan dus twee keer door de overlock: één keer voor de zijnaad en keer voor de bodem.

Plots kreeg ik het in mijn hoofd dat ik de naam op de zakjes wou flocken. Zelf knippen zou gekkenwerk geweest zijn, maar met de handige snijmachine van Supermam lukte dat perfect. Nog eens bedankt daarvoor!

Om het lijstje volledig te maken: de wikkels voor de bellenblazers bestelde ik online bij Publibytes.

Van het geheel werd en word ik superblij! Tadaa...3 opmerkingen:

 1. Hoi Lieve, je suikerbonen zijn echt heel mooi! Helemaal mijn ding! Mogen we je foto's op onze facebook zetten? Groetjes, Stoffenmie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel, de foto's mogen zeker gedeeld worden op jullie fb-pagina :)

   Verwijderen
 2. Hoi Lieve, je suikerbonen zijn echt heel mooi! Helemaal mijn ding! Mogen we je foto's op onze facebook zetten? Groetjes, Stoffenmie.

  BeantwoordenVerwijderen