zondag 21 september 2014

Dag zomer! & Hallo nieuwe inspiratie!

Na enkele projecten waar ik niet zo vrolijk van werd, ging de zomervakantie verder voorbij met weinig tijd en goesting voor het naaimachien. De tijd werd gevuld met retouches voor collega's, zwanger en ziek zijn, vakantie aan zee, aannemers aansporen tot verbouwen enzovoort. Ook de eerste naailessen van september kwam de 'swung' er nog niet echt in, maar sinds vorig weekend zijn we terug gelanceerd :-) Er was 1) een nieuwe LMV 2) een vriendin die haar stoffenvoorraad verkocht en 3) een uitstapje naar de Fabric sales in Rotselaar; die ervoor zorgden dat het weer serieus begon te kriebelen. Want geef nu toe? Een nieuwe lap stof die ligt te lonken op de naaitafel doet goesting krijgen om er meteen de schaar in te zetten.

Waar ik niet zo vrolijk van werd:

Het Burda-kleedje dat vermoedelijk deels door een verkeerde stofkeuze niet in het juiste model geraakte. Werd volledig in elkaar gezet, gepast en afgekeurd, vol goede moed terug uit elkaar gehaald, en op patroon aangepast, waarna ik vond dat er al veel te veel tijd aan verloren gegaan was en het ergens op een hoopje belandde...
De Elisabeth jumpsuit van LMV na nauwkeurig gebruik van de matentabel en nameten op patroon, bleek ik bij de eerste pasbeurt twee keer in de jumpsuit te kunnen (nvdr ik was toen nog niet zwanger). Na veel aanpassingswerken in de lengte en breedte, vonden de collega's van de naailes het wel mooi, maar was ik het ding al lang beu, waardoor het zonder afgewerkte broekzomen op een ander hoopje belandde...
Ik ben bij deze niet zo'n fan meer van de matentabel van LMV en hoop dat ik beter zal passen in andere van hun creaties, want er staan er nog wel wat op mijn verlanglijstje.
LMV kon alvast iets goedmaken met de alleraardigste Gunther-knuffel. Mits een beetje improvisatie bij de staart werd het eerste project van het najaar alvast tot een goed einde gebracht :-)


1 opmerking: