vrijdag 18 april 2014

Do's en Don'ts in blauw-rood

De laatste tijd nogal gesukkeld met foute stofkeuzes :(

Ik zag het helemaal voor mij: een blauw tricotstofje met gaatjes was perfect voor dat schoon kleedje uit de Burda... Na veel puzzelen, passen en verstellen, zou het in orde komen. Maar het stofke bleek in de laatste stap dan toch gewoon te dik om te dubbelen. Dan maar een voering erin, maar de juiste voeringstof niet in voorraad :( Nu, durf ik van mezelf zeggen dat ik een doorzetter ben, maar dit was toch van het goede teveel. Het kleedje werd weer uit elkaar gehaald en belandde ergens in dé verhuishoop :( en dus geen foto's.

Op naar het volgende project: aan het begin van de winter een zeer schoon vestje van WTG gekocht. Volgens de verkoopster ideaal om op een rood rokje te dragen. Het ideale rode rokje werd tijdens de solden in de winkel gevonden, maar vééél te duur bevonden (ja, zelfs tijdens de solden): 'We zouden dat wel zelf maken' (maar dat liet wat op zich wachten zoals gewoonlijk). De volgende hersenkronkels kwamen tot de slotsom: WTG is retro is gabardine... die had ik nog in voorraad :) Maar dit bleek de Don't. De gabardine rekte en kronkelde naar alle kanten, waardoor alle trucken van de foor en een sterk strijkijzer nodig bleken om het rokje in de juiste vorm te krijgen. Geen aanrader, zeker niet als je snel even een rokje wil maken.

Maar het resultaat toch gezien worden (patroon: Knipmode 2/2014). 't Is een leuk modelletje dus staat op mijn lijstje om nog eens te maken in een ander stofke dat zich makkelijker laat kneden.


Vakkundig verrimpeld door de zoon, die geniepig wegloopt...
De Do's in deze foto zijn trouwens een fris glaasje rosé in het zonnetje :)
De zoon draagt trouwens ook een leuk broekje uit de Knippie (nr hebben jullie nog tegoed), dat ik nog niet getoond heb. Bij deze...


Het moet gezegd, ondertussen heeft hij al niet meer zoveel overschot als op deze foto's ;)
Er is dus een nieuwe outfit in de maak, speciaal voor het paaseieren rapen...

1 opmerking: