vrijdag 21 februari 2014

Het moppermonster

Vorige zondag kwam mijn petekind op bezoek. Ik dacht, knutselen is ideaal voor wat quality time met de meter. En aangezien mijn twee lieve nichtjes (waarvan één mijn petekind is) zich nog niet zo lang geleden op mijn stapel stofjes stortten omdat ze een kussentje wilden maken, nam ik de nieuwste Knippie erbij. Het werd een grrubla... een watte? Aangezien de naam gruwelijk bizar is, en moeilijk te onthouden, doopte ik hem om tot een moppermonster. Zo'n beest eet nare dromen en boze buien op... Tenminste als je ze eerst op een briefje schrijft en dan door zijn ritsmond propt ;-)

Het concept gaat als volgt:
1) Laat de kroost een monster tekenen naar eigen goesting en neem dit monster in een gepaste afmeting over op patroonpapier.
2) Zoek stofjes en laat de kroost het patroon overtekenen en knippen uit de stofjes.
3) Zet een rits in de mond van het monster en stik er een zakje achter.
4) Laat de kroost versieren met linten, strikken, vilt, knopen en wat ze nog meer vinden in de onuitputtelijke doos op de naaitafel. Ha, zie je wel dat die doos maar beter altijd goed gevuld kan zijn! Een volledig zakje knopen werd uitgekieperd op de tafel, maar daarna gelukkig netjes weer opgeruimd. In deze fase werd beslist om af te wijken van de oorspronkelijke tekening, omdat de gevonden versiersels veel leuker bevonden werden.
5) Naai alles aan elkaar en laat de kroost waar nodig prutsen met pandavulling. Dat deel was ook hilarisch. Het aan elkaar naaien vergde het uiterste van mijn machien en kon in dit geval helaas niet overgelaten worden aan de kroost. Jeans + fleece was zelfs met de dikste jeansnaald die ik heb maar op het nippertje.

We waren met zijn tweeën zeer blij met het resultaat... en met de geslaagde namiddag!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten