dinsdag 17 december 2013

De blouseblues

Ik was zeer trots op deze blouse (patroon: Top 8 Knip 11/2012)...
Ik heb het niet zo voor hemdjes, die komen bij mij waar weinig uit de kast. Dus ik was ook nog niet zover geraakt om de theorie van de mouwsplit en de manchet in de praktijk om te zetten. Maar deze blouse zag ik wel zitten. En als bij wonder kon de coupon van het groene doorkijk stofje, waardoor ik mij ooit op een stoffenspektakel liet verleiden, een betere bestemming krijgen dan gewoon voor een sjaaltje.


Heerlijk eenvoudig en toch schoon. Zelfs de split en de manchetten kreeg ik best snel voor elkaar. Plus nog een extra inspanning geleverd door met de hand knopen te overtrekken. Wat dan weer niet zo simpel is als het lijkt, maar het maakt het wel af natuurlijk.

Ik besloot de blouse aan te trekken voor een uitje met de schoonzussen naar de kleurenconsulente. Ah ja, ik moest er toch een beetje op mijn best uitzien en in mijn nieuwe blouse zou dat zeker lukken. En wat bleek... De kleur is toch niet zo perfect gekozen voor mijn diagnose 'wintertype'. Maar hé, ik moet niet de hele dag op mijn eigen kop zien (tenzij ik voor de spiegel blijf zitten, wat ik dus niet doe) en ik vind de blouse nog steeds leuk. Dus het is beslist, deze tint groen kleur ik stiekem bij in mijn eigenste winterkleurenpalet. U weze gewaarschuwd ;-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten