vrijdag 23 maart 2012

Kleedjes en zo...

Aangezien we dit jaar in de naailes kleedjes mogen maken, laten we ons serieus gaan in die afdeling van de damesmode. Zie hier mijn twee laatste exemplaren...

Het eerste kleedje begon met dit patroon uit 'Femmes d'Aujourd'hui' van 11 mei 1961, die ik uitzocht bij Blender in Mechelen. En een grote lap authentiek diolen uit de kringloopwinkel in heerlijk blauw met een retro printje. De sixties wespentaille moest enigszins worden bijgewerkt, want ik was niet van plan om mij in één of ander akelig korset te hijsen. Maar eens het patroon was aangepast aan de moderne tijden, kon ik er mee aan de slag.


En dit is het resultaat:

Toeval wil dat ik nog voor mijn retro-kleedje helemaal klaar was een beetje bijgekomen ben. Voor het goede doel, uiteraard ;-). Kleedje moet dus een jaartje in de kast blijven hangen. Wel een goede motivatie om alle kilootjes naderhand terug weg te werken ;-)

Vandaar dat het volgende kleedje er eentje werd in tricot. Dat kan hopelijk nog een beetje meegroeien. En het moest ook lekker snel klaar zijn, niet te veel gepruts. Daarom mijn variant van het in de naaiblogs reeds alom gekende wikkelkleedje Burda 7828. En wel met een zomers printje. Met dank aan Mama Saartje voor het uitlenen van haar patroon ;-)


Laat de zon nu maar schijnen!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten